Tips vergelijken

Bent u op zoek naar tips vergelijken? Overstappen van energieaanbieder klinkt misschien een beetje eng. Sommige mensen denken dat er een risico bestaat op het feit dat u zonder energie of gas komt te zitten door een overstap. In de praktijk komt dit echter niet voor, een overstap verloopt bijna altijd vlekkeloos. Overstappen kan behoorlijk wat geld opleveren, vooral als u al jaren klant bent bij uw energieaanbieder. Tips vergelijken geven wij u graag. De eerste tip is: ga vergelijken. Niet iedereen doet een jaarlijkse vergelijking op het gebied van energieaanbieders. Wij raden u aan om dit jaarlijks te doen. Zo kunt u ontdekken of er een goedkoper alternatief is. Soms kunt u slechts 20 euro besparen, soms wel honderden euro’s. Hoeveel u kunt besparen is afhankelijk van uw huidige energietarief en persoonlijke situatie.

Tips vergelijken: 5 minuten werk

Het vergelijk van de energieaanbieders hoeft niet lang te duren. Binnen 5 minuten krijgt u een overzicht te zien van het actuele aanbod. Staat uw eigen aanbieder er ook tussen? Kijk dan naar het verschil in tarief met de goedkoopste. Als uw huidige aanbieder al de goedkoopste is hoeft u niks te doen, overstappen levert dan geen financieel voordeel op. Is er echter een andere energieaanbieder met een goedkoper tarief, dan kunt u ervoor kiezen om over te stappen. Dit doet u door het aanvraagformulier in te vullen. Wist u dat vergelijken van energietarieven volledige kosteloos is? Daarnaast werkt een vergelijker volledig onafhankelijk. De goedkoopste aanbieder is dan ook echt de goedkoopste. Een onafhankelijk advies is natuurlijk wel zo prettig.

Tips vergelijken: serviceniveau

Wilt u nog meer tips vergelijken krijgen? Een andere tip is het vergelijken op basis van serviceniveau. Een aanbieder kan dan wel een mooi goedkoop pakket aanbieden, de service is ook van belang. Hoe lang moet er gewacht worden als u naar het servicenummer belt omdat u vragen heeft bijvoorbeeld? Wordt u vriendelijk te woord gestaan? Dergelijke vragen zijn van groot belang, want u wilt natuurlijk wel goed geholpen worden. Klanten hebben de meeste aanbieders cijfers gegeven. Heeft een aanbieder een slecht cijfers, een 4 of 5 bijvoorbeeld, dan kunt u er beter niet mee in zee gaan. Is er echter sprake van een 8 of 9, dan weet u dat het wel goed zit met het serviceniveau. Is de prijs van het energie en gas ook nog eens gunstig, dan heeft u de perfecte energieaanbieder gevonden. U kunt dan met een gerust hart het aanvraagformulier invullen.

Tips vergelijken: kijk naar de contractduur

Een ander belangrijk punt is de contractduur. U kunt een contract aangaan voor een jaar, maar er zijn ook 2-jarige of 3-jarige contracten. Het voordeel van langere contracten is dat de energietarieven lager liggen. Er is echter ook een groot nadeel, u bent voor een langere periode aan de aanbieder gebonden. Tussentijds opzeggen is mogelijk, maar dan betaalt u wel een boete. In de praktijk komt het er dan ook op neer dat u moet wachten tot het contract is afgelopen voordat u weer opnieuw kunt overstappen.

Tips vergelijken: maak gebruik van de overstapservice

Heeft u een goede aanbieder gevonden die goedkoop en kwalitatief is? Heeft u geen contract meer lopen en kunt u per direct opzeggen? Dan kunt u direct overstappen naar de nieuwe aanbieder. Veel aanbieders werken met een kosteloze overstapservice. Deze overstapservice neemt u een hoop werk uit handen. Als u gebruik maakt van deze service, dan hoeft u uw contract bij de huidige aanbieder niet op te zeggen. De nieuwe aanbieder zorgt ervoor dat u wordt aangesloten via hun en dat de oude aanbieder wordt ingelicht. Dit scheelt dus een hoop tijd, u hoeft namelijk geen opzegbrief op te stellen en te versturen.

Tips vergelijken: betaaltermijn

Heeft u voldoende financiële middelen, dan kunt u er eventueel voor kiezen om uw energiekosten jaarlijks te betalen in plaats van iedere maand. Sommige aanbieders werken met een financieel voordeel bij een jaarbetaling. Stel dat u 3% korting krijgt bij een jaarbetaling, dan kan dit tientallen tot zelfs honderden euro’s opleveren. Bij energiekosten van 2.000 euro per jaar levert dit zo’n voordeel van 60 euro op namelijk. Het doen van een jaarbetaling kan uiteraard alleen als u zich daar prettig bij voelt en als u voldoende spaargeld heeft. Daarnaast werken niet alle aanbieders met een korting. Het is dan ook belangrijk om eerst na te gaan of er sprake is van een korting bij een jaarbetaling. Als dat niet het geval is kunt u de energierekening per maand betalen, zoals de meeste mensen doen.

Nieuws

Stedin en Eneco uit elkaar
Netwerkorganisatie Stedin is gescheiden van Eneco. Dit vanwege de splitsingswet. lees verder »

Per huishouden energierekening 13 euro omhoog voor energietransport
De tarieven die netbeheerders in rekening gaan brengen voor transport gaan omhoog. lees verder »

Prijs electriciteit gaat dalen
Nederlandse consumenten zullen de komende tijd een daling merken in prijs van stroom. lees verder »